The Whole House Company Ltd
The Whole House Company Ltd
The Whole House Company Ltd
Clackers Brook Farm
The Common
Bromham
Wiltshire
SN15 2JJ

t: 01380 850266
w: www.thewholehouseco.com
e: info@thewholehouseco.com

Belgravia

Belgravia, London

This was a full renovation and layout change of a two bedroomed, two storey listed Georgian apartment in Belgravia, London.

The project included design and layout changes to achieve maximum space for the client. Llisted building consent and full building regulations approval were required to bring the renovation to completion. The layout change allowed for a larger master bedroom, ensuite bathroom and large kitchen/reception room.  The property had a full rewire, new gas central heating, oak flooring thoughout the upper floor and carpets to the lower floor. The old spiral staircase was replaced with a bespoke oak and painted winder staircase with understairs storage. The sliding sash windows were refurbished and the original cornice was stripped and repaired.

 


 

Kitchen

 

The old kitchen was removed and the kitchen walls demolished and rebuilt to increase  the size of the kitchen area. The kitchen cabinets were replaced with a contemporary high gloss and woodgrain cabinetry with fully integrated appliances. honed grey quartz worktops finished off this bright and modern kitchen/reception room.

 The old fire surround and fireplace were removed and a new fireplace formed in the centre of the wall. The ceiling and cornice were stripped and the plaster work was repaired to give complete original clarity. Oak flooring was laid throughout and the sliding sash windows were fully renovated.

 

En-Suite Bathroom

The original tired bathroom was removed and the walls moved to give a better layout between the master bedroom and en-suite bathroom. A double shower and modern sanitary ware were installed, a well lit cabinet was constructed using mirrors and glass shelves.

 

 

 Master Bedroom

 

 The master bedroom was fully renovated with new bespoke wardrobes and glazed storage cabinet. The sliding sash windows were fully renovated.